➡️Započela edukacija za njegovateljice u okviru projekta Zajednica za sve nas u Općini Jakovlje.👩‍🏫📚

U ponedjeljak 19. rujna 2022. godine, u prostorima Općine Jakovlje započela je provedba programa osposobljavanja 5 (pet) nezaposlenih osoba za zanimanje njegovateljice.
Za provedbu programa osposobljavanja angažirano je Pučko otvoreno učilište Instruktor iz Splita. Program osposobljavanja obuhvaća slijedeće nastavne cjeline: teorijski dio programa – osnove gerontologije, anatomije i fiziologije, njega starijih, nemoćnih i bolesnih osoba, zaštita na radu i prva pomoć te praktični dio programa koji se izvodi u zdravstvenoj ili socijalnoj ustanovi. Ovaj program odobren je od Ministarstva znanosti i obrazovanja te se upisuje u e- radnu knjižicu.
Cilj ove projektne aktivnosti je unaprijediti znanje i vještine te ojačati radni potencijal pet nezaposlenih osoba kako bi nakon završetka programa osposobljavanja imale veće mogućnosti za zapošljavanje. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Općine Jakovlje.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest